Een Turkse scholengemeenschap in Duitsland heeft een speciale prijs ontvangen voor het bevorderen van de sociale cohesie en de democratie.

De Regine Hildebrandt-prijs – genoemd naar een prominente Oost-Duitse wetenschapper en democratische activist  – wordt gegeven aan een instelling die belangrijke doelen heeft bereikt met betrekking tot sociale integratie.

De vicepresident van de Sociaalddemocratische partij van Duitsland, Manuela Schwesig presenteerde € 20.000 ($ 24.000) aan Fatih Türk, oprichter van de sport- en onderwijsschool Kahramanlar (‘Helden’ in het Turks), tijdens een ceremonie op het hoofdkwartier van de partij in Berlijn.

Schwesig zei tijdens de ceremonie van zondagavond dat de vereniging aanspraak maakte op de prijs vanwege haar bijdragen aan ‘sociale gerechtigheid en vrede’.

Türk ontving de prijs en zei dat de school, die 11 jaar geleden werd opgericht, mogelijkheden biedt in acht verschillende sporten voor jongeren van vele nationaliteiten.

De school, gevestigd in Bruhl, 20 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Keulen, werd ook door de regering geprezen voor haar bijdrage aan integratie door middel van sport in 2015 en 2016.

De sociale integratieprijs wordt door de SPD sinds 2002 jaarlijks toegekend op 26 november, de datum van het overlijden van Hildebrandt.

Bron: Hurriyet