Politieagenten vinden de lichamen van de 37-jarige Ruziye Öz en haar twee dochters, Peri (8) en Masal (5), in een flat in Herten, een stad in de buurt van Dortmund.

De 35-jarige vader Uğur S. van de kinderen is gearresteerd. Een moordbrigade doet onderzoek, de exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

De 37-jarige Ruziye Öz en haar twee kinderen zijn dood aangetroffen in hun flat in Herten, Noordrijn-Westfalen.

Politieagenten ontdekten dinsdagavond de lichamen van de 37-jarige vrouw en haar twee vijf- en achtjarige dochters, zo maakten de politie van Recklinghausen en het parket van Bochum woensdag bekend.

De 35-jarige partner en vader was niet in de flat aanwezig. Politieagenten arresteerden hem “na intensieve zoekacties” in de vroege ochtend in Marl.

Ze onderzoeken of hij verantwoordelijk is voor het misdrijf. Een moordbrigade doet onderzoek.

Het was aanvankelijk onduidelijk hoe de vrouw en de kinderen om het leven kwamen. Woensdagochtend begon de autopsie op de lichamen om de doodsoorzaak op te helderen, zo liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Gezin was waarschijnlijk pas recent in het huis getrokken

Een kennis had de politie ingelicht omdat ze de Turkse familie niet kon bereiken. Politieagenten reden daarop naar het adres en troffen de dode lichamen aan. De brandweer kwam met meerdere ambulances ter plaatse, maar kon niet helpen.

Zwaarbewapende politieagenten doorzochten het flatgebouw. De hele nacht hebben agenten in witte beschermende pakken ter plaatse bewijsmateriaal veiliggesteld. In de vroege ochtend werden de lichamen afgevoerd.

Van Antalya

Naar verluidt is het gezin vorig jaar vanuit Antalya naar Duitsland verhuisd.

Een familielid van de familie, die zijn naam niet wilde noemen, vertelde AA-correspondent: “Ze kwamen vorig jaar uit Antalya. Ruziye reisde met haar kinderen naar Turkije op een werkvisum.”

Het familielid zei: “Ik bleef die dag bellen en ze namen niet op. Ik voelde me verontrust, het was dinsdag en nog steeds geen antwoord. Ik belde het pension waar ze verbleven en uitte mijn bezorgdheid. Het personeel deed de deur open.”

“Ze zagen de man in een zeer slechte toestand. We vroegen naar de vrouw en de kinderen en hij zei ‘ze gingen naar de markt’ maar we geloofden hem niet. De volgende dag gingen we, opnieuw waren de vrouw en de kinderen weg, we belden de politie.”

“De politie en de brandweer kwamen, de levenloze lichamen van de vrouw en de kinderen lagen daar en de man was ontsnapt. We gingen en gaven een verklaring af.”

Het Openbaar Ministerie en de politie stelden een commissie in om het incident te onderzoeken.

Bron: Duitse media