De Britse moeder van een 26-jarige vrouw die dood werd aangetroffen in Turkije en wier dood werd aangemerkt als een zelfmoord onder verdachte omstandigheden heeft bedenkingen over het oordeel van de politie.

De moeder beweert dat haar de toegang tot de persoonlijke bezittingen en de zelfmoordbrief van haar dochter is geweigerd.

Het lichaam van Ayse Rhiannon Vural werd in september 2020 ontdekt in haar appartement in Istanbul, na een schotwond in het hoofd.

In maart 2022 sloten rechters de zaak en oordeelden dat Ayse zelfmoord had gepleegd en dat er geen bewijs was dat op iets anders wees.

Maar Tracie Brookes, een gebroken moeder, heeft ernstige vraagtekens geplaatst bij het onderzoek naar de dood van haar dochter.

Ze beweert dat ze doodsbedreigingen heeft ontvangen en dat ze in de weken voor haar dood brutaal is geslagen door de broer van haar ex-vriend.

Mijn hart is gebroken en ik krijg geen antwoorden”, aldus Tracie, die onlangs terugkeerde naar Engeland nadat ze naar Istanbul was gevlogen in een mislukte poging om de persoonlijke spullen van haar dochter, waaronder de vermeende zelfmoordbrief, terug te krijgen van de autoriteiten.

Turkse rechters weigerden de voorwerpen te overhandigen en Tracie zal opnieuw naar Istanbul moeten terugkeren als ze hoopt op een nieuwe rechtszitting.

Ayse – wier vader Turks is – vertrok in 2019 van Engeland naar Istanbul om werk te zoeken en begon Engelse les te geven.

Maar op 11 september 2020 vond de lokale politie haar naar verluidt dood in haar flat in de grootste stad van Turkije.

Ayse was in het hoofd geschoten en er werd een pistool naast haar gevonden.

Onderzoekers verklaarden dat ze ook een zelfmoordbrief hadden gevonden en sporen van buskruit op haar hand, wat erop wijst dat ze de trekker had overgehaald.

Maar moeder Tracie zegt dat ze het briefje nooit heeft mogen zien en vraagt zich af waarom de Turkse autoriteiten haar het bewijs van de vermeende zelfmoord van haar dochter niet wilden laten zien.

Ik kan het briefje niet zien, omdat de rechtbank mij het briefje niet wil geven. Als Ayse het heeft geschreven… Heeft ze het geschreven? Is het haar handschrift?

Tracie kreeg te horen dat ze nog een rechtszitting nodig had om het briefje in handen te krijgen, en ze is geleidelijk stukjes van het leven van haar dochter aan het verzamelen die volgens haar gewoon niet kloppen met de bevindingen van het officiële onderzoek.

Man genaamd Ferhat

Tracie verklaarde verder dat haar dochter uitging met een man genaamd Ferhat, en het weinige geld dat ze had aan hem en zijn familie spendeerde.

Tijdens een reis naar Engeland om haar moeder en andere familieleden te bezoeken, onthulde Ayse dat ze verliefd was op Ferhat en een toekomst met hem plande.

Maar Tracie zei: “Hij heeft haar gedumpt. Hij liet haar vallen. Hij wilde haar niet meer kennen en ze was erg overstuur.

En dus was er veel ruzie tussen hen, grote ruzies, zei ze en Mahmut, de broer van Ferhat met wie ze uitging, dreigde haar te vermoorden als ze terugkwam naar Turkije.

‘Hij zei haar naar huis te gaan en nooit meer terug te komen naar Istanbul.’

Bron: