Nu het vakantieseizoen van de Europese Turken nadert, is de koffer-industrie in Turkije in opmars gekomen.

De ogen van de handelaars die koffers verkopen zijn gericht op de komende maanden, wachtend op EU-Turken die naar Turkije komen.

Aangezien burgers in Turkije niet op vakantie konden gaan, stagneerde de verkoop van koffers en koffers in tassenwinkels.

Metehan Kıran, die al 12 jaar tassenwinkelier is in Eskişehir, verklaarde dat de verkoop van koffers daalde in vergelijking met vorig jaar, en zei dat ze verwachten dat expats veel belangstelling zullen hebben voor koffers tijdens de vakantieperiode die in juni begint.

“Aangezien de grondstoffen van onze producten worden ingevoerd, leveren wij ze in ruil voor dollars. Door de hoge dollar is er bij de burgers minder vraag naar koffers en tassen.”

“Burgers gaan in de afgelopen vakantieperiodes liever niet op vakantie. Wij denken dat de verkoop van koffers na juni zal toenemen door de vraag van de Europese Turken die in het buitenland wonen.”

“De verkoop stijgt in de zomer”

“De lokale bevolking denkt er niet aan om buiten de stad op vakantie te gaan en extra uit te geven.”

“Onze prijzen zijn betaalbaar volgens de markt. Wij verkopen alle soorten koffers in kleine, middelgrote en grote maten.”

“De kleinste maat koffer is 250 lira. De grootste koffer wordt verkocht rond de 3 duizend 500 lira. Na de schoolvakantie in juni hopen we dat de burgers meer belangstelling voor koffers zullen tonen,” zei hij.

Bron: Arti33