Een echtpaar in Duitsland kwam voor hun huwelijk naar het Turkse consulaat-generaal in Stuttgart en stemde voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.

Abdurrahman Bağcı, de bruidegom, zei dat hij zijn burgerplicht heeft vervuld:

“Wij zijn uitgegaan als vaderland eerst en dan de liefde. We hebben onze stem uitgebracht voor het voortbestaan van onze staat en de stabiliteit van het land. We zijn blij als we tot op zekere hoogte hebben bijgedragen aan het welzijn van onze natie.”

Terwijl de Volksalliantie de meerderheid haalde in de Turkse Grote Nationale Vergadering, haalde geen van de presidentskandidaten 50+1 procent van de stemmen.

Toch bleef CHP-leider Kemal Kılıçdaroğlu in een de laatste verkiezing achter ten op zichtte van president Recep Tayyip Erdoğan.

Terwijl op 28 mei de tweede ronde van de verkiezingen begon, zijn de kiezers in het buitenland afgelopen weekend begonnen met stemmen.

Ze stemden en gingen naar de bruiloft

Een koppel kwam in hun trouwjurk en bruidegomspak naar het Turkse consulaat-generaal in Stuttgart om te stemmen voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.

Hoewel er lange rijen voor het consulaat-generaal stonden, vervulde het paar, dat van de kiezers voorrang kreeg, hun burgerplicht door te stemmen.

Na het uitbrengen van hun stem ging het paar op weg om hun huwelijk te vieren.

“Wij hebben onze burgerplicht vervuld”

De bruid Aylin Bağcı verklaarde het eens te zijn met de woorden van haar man: “We hebben onze burgerplicht vervuld.”

Bron: Yeni Safak