In de Siebenpfeifferstraße in Rijnland-Palts zijn momenteel bijna 30 partijen betrokken bij een zaak waar men sprakeloos van wordt.

De particuliere investeerder Yıldırım Sevindik met Turkse roots heeft namelijk een straat gekocht om door te verkopen aan de bewoners .

Als de bewoners de straat niet zouden kopen, zou hij deze gewoon laten afsluiten.

Begin april hadden de bewoners van de Siebenpfeifferstraße 23 t/m 43 een brief met de “mededeling” ontvangen.

In de brief liet een man uit Rheinböllen in de Hunsrück hen weten dat hij per 21 juli 2022 de nieuwe eigenaar was.

Daarbij kwam de kleine maar subtiele informatie dat hij de weg zou laten afsluiten als de bewoners hem niet zouden kopen. Zo werd het schandaal in Zweibrücken geboren.

Gekocht voor 2.500 euro

In de stad Zweibrücken in de deelstaat Rheinland Pflaz in Duitsland kocht de Yıldırım Sevindik op een veiling een straat van 100 meter, die als privé-eigendom leek, voor 2.500 euro.

De gebeurtenis waar de hele wereld over sprak gebeurde in Zweibrücken.

De Siebenpfeifferstraat, die privé-eigendom is in de regio, werd vorig jaar geveild. Het werd gekocht door expat Yıldırım Sevindik voor 2.500 euro.

Sevindik zei tegen zijn buren: “Jullie hebben tot 3 mei. Koop het van mij om de straat tot die datum te gebruiken”, en de hel brak los.

De straat werd geveild

Yıldırım Sevindik en zijn broer Aziz Sevindik zeiden dat ze ondanks de reacties geen stap terug zouden doen:

“De straat werd geveild. Wij hebben het ook gekocht. Dan had de gemeente het moeten kopen. We werden geconfronteerd met de reacties van zowel de media als de buren.”

“Het probleem van de Duitsers is dat een Turk de straat heeft gekocht. Ik ben van plan hem te verkopen voor 300 duizend euro.”

Bron: Habertürk