De Turkse minister van Technologie en Infrastructuur, Mustafa Varank

De Turkse minister van Technologie en Infrastructuur, Mustafa Varank, heeft gezegd dat hij denkt dat hij een afstammeling van Vikingen zou kunnen zijn.

De minister baseert zijn theorie op de fysieke kenmerken van zijn familie en zijn achternaam.

De Turkse minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank zei dat hij denkt dat hij zou kunnen afstammen van Vikingen, het volk dat tussen de 8e en 11e eeuw in het zuiden van Scandinavië leefde.

In antwoord op vragen in het kader van een reeks sociale media georganiseerd door de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), zei minister Varank dat hij veel heeft nagedacht over Vikingen, ook bekend als Varangiërs.

“Ik heb nagedacht over deze Viking kwestie, inclusief een DNA-test. Ik denk dat het een mogelijkheid is [dat we afstammelingen zijn] gezien de fysieke kenmerken van onze familie en de geschiedenis van onze achternaam,” zei Varank.

“We hebben geen idee hoe we ertoe zijn gekomen om over Vikingen te praten,” zei het officiële account van de AKP terwijl het de video van Varank deelde, hoewel een van de vragen in het interview de minister direct vroeg naar zijn mogelijke afkomst.

In antwoord op een vraag waarin hem werd gevraagd een keuze te maken tussen de particuliere sector en de openbare industrieën, zei de minister dat zijn belangrijkste advies aan de jeugd was om zich bezig te houden met ondernemerschap.

Bron: Turkse media