Foto: Minister van Onderwijs Ziya Selçuk

Socialemediagebruikers klaagden dat minister van Onderwijs Ziya Selçuk (AKP) de jeugd van Marlon Brando, een Amerikaans acteur, had gestolen, nadat Selçuk een foto van de iconische acteur had gebruikt voor een Twitteruitdaging.

Bij de uitdaging worden mensen opgeroepen om foto’s te delen van toen ze in de twintig waren.

Een grap die de Turkse minister van Onderwijs Ziya Selçuk op 5 mei op sociale media maakte, sloeg drastisch terug toen gebruikers kritiek begonnen te leveren op Selçuk’s gebruik van een foto van de iconische acteur Marlon Brando.

“Ik was alle foto’s uit mijn jeugd kwijtgeraakt tijdens mijn verhuizing, maar ik heb er nog één over :)” tweette Selçuk op 4 mei, deelnemend aan de 20s challenge.

Social media gebruikers protesteerden tegen Selçuk’s poging tot een grap, waarbij het meest voorkomende sentiment was dat Marlon Brando niet de enige persoon was wiens jeugd de minister “gestolen” heeft.

“De onze was niet genoeg, nu heeft hij de jeugd van Marlon Brando gestolen,” tweette een gebruiker, die duizenden anderen deelden.

Selçuk werd zwaar bekritiseerd voor het slecht beheren van de schoolsluitingen tijdens de COVID-19 pandemie, evenals voor zijn vage verklaringen en het niet erkennen van de wensen van de jeugd.

Ook andere Turkse politici volgden dit voorbeeld: voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), plaatste een bijschrift bij zijn foto met een eerbetoon aan zijn vrouw.

“Waar zijn de jaren gebleven… Natuurlijk was het heel belangrijk om indruk te maken op juffrouw Selvi,” zei Kılıçdaroğlu.

Bron: Turkse media