Beelden van een groep schaars geklede vrouwen die foto's van elkaar nemen op een glad jacht zijn viraal gegaan

De Turkse Rivièra heeft het blijkbaar allemaal – zon, zee en… pikante naakte modellen.

Maar de lokale bevolking in de buurt van het populaire toeristenstadje Fethiye is naar verluidt niet blij met hun ranzige nieuwe gasten, en de politie is er met man en macht op ingesprongen om arrestaties te verrichten.

Beelden van een groep schaars geklede vrouwen die foto’s van elkaar namen op een gladde jacht gingen viraal nadat ze waren opgepikt door media in Turkije.

De Lider Gazete, een nieuwsblad aan de zuidkust van Turkije, meldde dinsdag dat het filmpje was opgenomen in de buurt van de provincie Mugla, aan de overkant van het water van het historische Griekse eiland Rhodos.

Locals zouden twee mannen en zes vrouwen hebben gezien die deelnamen aan de stomende sessie.

Het in Kiev gevestigde Strana heeft sindsdien gemeld dat een aantal Oekraïense vrouwen door de autoriteiten zijn aangehouden naar aanleiding van de pikante fotosessie, die velen woedend heeft gemaakt.

video

Een inwoner vertelde de media dat “het zien van dit soort beelden tijdens de periode van afsluiting en tijdens de heilige maand Ramadan, grote verontwaardiging heeft veroorzaakt”.

Een vrouw, naar verluidt een Oekraïense staatsburger die bij het incident betrokken was, heeft sindsdien op sociale media over de beproeving gesproken.

Ze beweerde dat de video was genomen vanaf een naburig jacht, en dat de politie er pas bij betrokken raakte na de publieke verontwaardiging.

“Zoals jullie weten,” zei ze, “is het in moslimlanden over het algemeen beter om geen naaktfoto’s te maken. Als je het toch doet, dan is het beter om het zo discreet mogelijk te doen en de locatie te verbergen.”

Jachtfotoshoot brengt Oekraïense modellen in de problemen

Volgens haar kleedde de groep zich uit zonder te weten dat ze van veraf werden gefilmd. Ze voegde eraan toe dat de groep inmiddels door agenten is vrijgelaten na het afleggen van verklaringen.

Vorige maand werd een groep modellen uit voormalige Sovjetlanden, waaronder Oekraïne, de Verenigde Arabische Emiraten uitgezet na een naaktfotosessie op het balkon van een hoog flatgebouw in Dubai.

De beelden die viraal werden, waren opnieuw gefilmd door een geschrokken buurman.

De autoriteiten in de Golfstaat zeiden dat “de onlangs gepubliceerde fotoshoot in strijd was met de wet van de VAE” en voegden eraan toe dat “de betrokken personen zullen worden gedeporteerd”. De stunt zou in strijd zijn geweest met wetten die onfatsoenlijkheid en pornografie verbieden.

De organisator werd later geïdentificeerd als Vitaly Grechin, een in Kiev geboren zakenman die naar verluidt beweerde een persoonlijke relatie te hebben gehad met de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, en zelfs had geholpen bij de financiering van de verkiezingscampagne van de Democratische politicus.

Grechin, die momenteel achter de tralies zit voor de pikante foto’s, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het beledigen van zijn gastland.

“Het was duidelijk niet de bedoeling om iemand te beledigen. Het is duidelijk dat [de modellen] niet naakt een moskee beklommen,” zei hij.

Hij beweerde dat de vrouwen ‘geen opdracht’ van hem hadden gekregen om naakt te poseren. “Het gebeurde binnen een minuut,” hield hij vol.

“Eén meisje zei ‘ik ga een foto nemen’, en toen was het ‘ik ook’, ‘ik ook’, ‘ik ook’… Het was een hartstochtelijke beslissing om een foto te nemen waarop hun edele delen niet te zien zouden zijn.”

Het Britse MailOnline meldt dat Grechin onthulde dat hij voor ongeveer 20 vrouwen, blijkbaar zijn ‘vrienden’, had betaald om gratis naar de Golfnatie te vliegen voor een lockdown-busting minibreak, tegen een totale kostprijs van ongeveer 10.000 dollar.

Bron: RT