Een Turkse rechtbank heeft İsmail Cevher Kasımoğlu vrijgelaten, die in een straatinterview in de provincie Batman oppositieleden bedreigde met de woorden “we zullen ze onthoofden”.

In het straatinterview verklaarde hij gelieerd te zijn aan Hezbollah, een militante islamitische organisatie.

Een Turkse rechtbank heeft İsmail Cevher Kasımoğlu vrijgelaten, die tijdens een straatinterview in de zuidoostelijke provincie Batman oppositieleden bedreigde met de woorden “we zullen ze onthoofden”.

Tijdens een straatinterview over de komende verkiezingen kreeg Kasımoğlu een microfoon aangereikt en werd hem gevraagd of hij kiest voor Kemal Kılıçdaroğlu of Recep Tayyip Erdoğan.

Nadat hij Erdoğan antwoordde op de vraag, slingerde hij beledigingen en scheldwoorden en uitte doodsbedreigingen tegen politici van de oppositie.

İsmail Cevher Kasımoğlu, die zich ook voorstelde als lid van de Turkse Hezbollah, een radicaal-islamitische terroristische organisatie, werd op 30 maart aangehouden op beschuldiging van “het aanzetten van het publiek tot haat en vijandigheid” als onderdeel van een onderzoek dat door de hoofdofficier van justitie was ingesteld.

Kasımoğlu zei dat hij spijt had van zijn verklaring en dat hij die woorden gebruikte omdat iemand die voor hem sprak in het interview de staat bekritiseerde en hij daar boos over was, meldde Demirören News Agency op 31 maart.

Kasımoğlu werd door de rechtbank vrijgelaten onder gerechtelijke controle.

Op 31 maart verklaarde de advocaat van het belangrijkste oppositieblok, presidentskandidaat Kemal Kılıçdaroğlu, dat zij alle nodige acties zullen ondernemen om ervoor te zorgen dat Kasımoğlu ten volle zal worden gestraft.

Bron: Turkse media