Süleyman Soylu

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu heeft opgeschept over het hardhandig optreden tegen de LGBTI+-gemeenschapt.

“We hebben de LGBT geblokkeerd, zodat ze onze familiestructuur niet vernietigen of kinderen in losbandigheid duwen. Jullie [de westerse landen] zijn betrokken bij elke vorm van perversie, maar wij hoeven ons daar niet mee in te laten; wij zijn een moslimstaat,” zei Soylu.

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu zei dat het harde optreden van Turkije tegen de LGBTI+-gemeenschap een van de redenen was waarom het land op de grijze lijst van de Financial Action Task Force (FATF) staat.

De FATF, die door de G7-groep van geavanceerde economieën is opgericht om het mondiale financiële systeem te beschermen, zei op 21 oktober dat Turkije er niet in was geslaagd witwaspraktijken en de financiering van terrorisme tegen te gaan.

In zijn commentaar op de stap van de FATF zei Soylu op 22 oktober dat het in plaats daarvan “Europa is dat terrorisme financiert” en dat de stap van de wereldwijde financiële waakhond “politiek” was.

Hij noemde een aantal redenen waarom de FATF dit besluit heeft genomen, waaronder het harde optreden van Turkije tegen de LGBTI+ gemeenschap.

“We hebben de LGBT geblokkeerd, zodat ze onze familiestructuur niet vernietigen of kinderen in losbandigheid duwen. Jullie [de Westerse landen] zijn betrokken bij elke vorm van perversie, maar wij hoeven ons daar niet mee in te laten; wij zijn een moslimstaat,” zei Soylu.

De Turkse regering heeft het afgelopen jaar hard opgetreden tegen LGBTI+-deelnemers aan de onlusten onder de bevolking, met name onder universiteitsstudenten die al maanden protesteren tegen de benoeming door de regering van regeringsgezinde figuren tot rector van de Boğaziçi-universiteit.

Bron: Turkse media