Microsoft oprichter en ’s werelds op drie na rijkste persoon, Bill Gates, bezocht vrijdag de zuidwestelijke kusten van Turkije op zijn super-de-luxe jacht.

Gates maakte een tocht voor de kust van de Egeïsche Zee aan boord van het luxejacht “Lana”, samen met het catamaran-klasse logistieke ondersteuningsschip “Wayfinder”.

Het onder de vlag van de Kaaimaneilanden varende luxejacht ging vroeg in de ochtend voor anker voor de kust van Kuşadası in de westelijke provincie Aydın.

Na enige tijd op het jacht te hebben gerust, stapte Gates aan boord van een privéhelikopter naar het Meryemana Huis (Huis van de Maagd Maria) in het Selçuk district van Izmir, een West-Turkse stad waar de tenhemelopneming, of lichamelijke opstijging, van de Maagd Maria zou hebben plaatsgevonden.

Vervolgens bezocht hij Efeze, een oude nederzetting in Selçuk, met zijn persoonlijke lijfwachten. Het was de tweede keer dat hij het Meryemana Huis bezocht.

De Amerikaanse zakenmagnaat bezocht de site voor het eerst toen hij in 2005 in Marmaris was, een andere populaire vakantiebestemming, met zijn nu ex-vrouw Melinda.

In juli van dit jaar bezocht de miljardair ook de Turkse badplaats Bodrum, waar hij dineerde met vrienden.Het luxejacht “Lana” werd vorig jaar te water gelaten en de wekelijkse huur bedraagt 1,8 miljoen euro (2,09 miljoen dollar). Volgens berichten in de media vergezelden zijn persoonlijke lijfwachten en ander personeel hem ook aan boord van het logistieke ondersteuningsschip.

Het Huis van de Maagd Maria, een stenen bouwwerk aan de rand van de berg Bülbül, is sinds de ontdekking in de 19e eeuw een populaire plek voor christelijke pelgrims.

Het werd ontdekt nadat een reeks visioenen van de 19e-eeuwse non Anne Catherine Emmerich priesters naar Efese had geleid.

Het huis was gebouwd door de apostel Johannes voor Maria, volgens Emmerich, die later zalig werd verklaard door het Vaticaan.

De katholieke gelovigen geloven dat de Maagd Maria haar Assumptie – haar dood – onderging in het huis, dat dateert uit de tijd van de Apostelen.

Hoewel het Vaticaan de plek nooit publiekelijk heeft erkend als de verblijfplaats van de Maagd Maria, is het in de 20e eeuw door drie pausen bezocht en voor het laatst door oud-paus Benedictus XVI in 2006.

Bron: Sabah