“Allah heeft mij Zijn engelen gestuurd. Het is niet voorbij tenzij Hij het zegt,” vertelde een emotionele Ibrahim Tatlıses donderdagavond aan een menigte die naar hem keek tijdens een concert.

Uren eerder werd Tatlıses, een van de grootste sterren in Turkije, uit een verongelukt busje gehaald, enkele minuten nadat het in brand was gevlogen en nadat hij bijna van een klif was gestort.

Na een korte rustperiode in het ziekenhuis waar hij naartoe was gebracht nadat zijn bestelwagen in de zuidwestelijke Turkse stad Bodrum op een vrachtwagen was gebotst, verscheen Tatlıses voor zijn publiek in een nachtclub, in een rolstoel en met zwachtels om zijn voeten.

Het verband maakte deel uit van de behandeling van de voetfracturen die hij had opgelopen bij het ongeluk, waarbij hij bekneld was geraakt op de achterbank van het voertuig. Vijf anderen raakten ook gewond bij het ongeluk.

Tatlıses overleving was niets minder dan een “wonder”, volgens gebruikers van sociale media die ook grappen maakten over de levensduur van de 70-jarige zanger die in 2011 een gewapende aanslag overleefde toen gewapende mannen zijn auto met automatisch geweervuur bestookten.

Tatlıses raakte bij de aanslag zwaargewond, onder meer aan een schotwond in het hoofd, en herstelde pas jaren later volledig, nadat hij twee weken op de intensive care had gelegen.

Voordat hij zijn klassieke liederen begon te zingen, herinnerde Tatlıses, bijgenaamd “Keizer”, zich de gruwelijke momenten.

“Ik was op reis met (mijn zoon) Ido om te ontbijten toen het ongeluk gebeurde. Ik zag de video van mensen die het vuur aan het blussen waren.”

“Ze hadden me verteld dat de vrachtwagen die op onze auto was gebotst in brand stond, maar ik kwam er pas later achter dat het onze auto was. Ik had niets dan as kunnen zijn, maar nu dank ik Allah. Ik heb het wonder van Allah gezien,” vertelde hij de concertgangers.

Bron: Sabah