Aangezien Russische oligarchen dit jaar nooit hun boten uit de westelijke provincie Muğla’s Bodrum district hebben gehaald, voorspellen vertegenwoordigers van de toeristische sector dat het land deze zomer een succesvol toeristisch seizoen zal hebben.

Professionele toeristen, die vorig jaar het seizoen openden en zich zorgen maakten of de Russen dit jaar naar Turkije zouden komen terwijl de oorlog Rusland teisterde, zijn hoopvol over dit seizoen nu voor anker liggende Russische boten de Turkse jachthavens vullen.

Kemal Bayık, general manager van Susona Bodrum, een luxe resort van de Hilton Group, verklaarde dat Russische oligarchen dit seizoen gegarandeerd in Turkije zijn.

Bayık herinnerde eraan dat Bodrum afgelopen juni leeg was omdat Russen en Oekraïners niet kwamen, maar toen zij na juli begonnen aan te komen, had het Turkse toerisme een zeer succesvol seizoen, eraan toevoegend dat Russen zelfs hun boten in het winterseizoen voor anker hadden liggen.

Bayık wees erop dat de boot van de beroemde Russische oligarch Roman Abramovic nog steeds in Bodrum ligt.

Bayık verklaarde dat zij toeristen uit vele andere landen verwachten, niet alleen uit Rusland, en zei dat Bodrum dit jaar met ambitieuze doelstellingen het zomerseizoen is ingegaan en dat de bezettingsgraad van de hotels die in april hun deuren openden er al goed uitziet.

Bron: Hürriyet