Foto van Turkse minister van Binnenlandse Zaken in vliegtuig van louche tycoon duikt op

Er is een foto opgedoken van de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu die instapt in het vliegtuig van een louche tycoon.

De foto is gedateerd 2017, meldde nieuwsportaal HalkTv.

Er is een foto opgedoken van de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu die instapt in het vliegtuig van de louche tycoon Sezgin Baran Korkmaz.

De foto is gedateerd 2017, meldde nieuwsportaal HalkTv op 28 november.

Soylu beweerde eerder dat er destijds geen beschikbare vliegtuigen waren, zodat hij gedwongen was een vliegtuig van Korkmaz te huren voor 44.000 dollar.

Korkmaz werd in juni in Oostenrijk gearresteerd op verzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat hem beschuldigt van het witwassen van meer dan 133 miljoen dollar aan opbrengsten van belastingfraude via een netwerk van bedrijven die hij in Turkije controleert.

Sezgin Baran Korkmaz

Aanklagers in Turkije zoeken hem in verband met dezelfde vermeende constructie en hebben bij een Oostenrijkse rechtbank een uitleveringsprocedure tegen hem ingeleid.

Korkmaz ontkent de beschuldigingen van de Amerikaanse en de Turkse regering tegen hem, en zijn advocaat zegt dat Korkmaz de geldovermakingen van zijn vermeende mede-samenzweerders in de VS als legitieme zakelijke transacties beschouwde.

Maffialeider Sedat Peker beweerde eerder dat Soylu Korkmaz waarschuwde om Turkije te ontvluchten om vervolging te voorkomen.

“Soylu zei tegen Korkmaz: ‘Er is een onderzoek naar je ingesteld. Ga naar het buitenland,'” zei Peker in een video op 6 juni.

Peker zei dat Korkmaz als gevolg daarvan de volgende dag, op 5 dec. 2020, Turkije ontvluchtte.

Bron: Turkse media