Een man in de noordwestelijke provincie Bursa heeft beloofd om gratis grafstenen weg te geven aan alle mensen die hun Amerikaanse dollars omzetten naar Turkse lira’s. Dit deed hij nadat de Turkse president eerder een oproep lanceerde naar de burgers om hun buitenlandse valuta om te zetten in lira.

“We zullen gratis een grafsteen ter waarde van 750 lira geven aan diegenen die 2000 dollar omzetten in Turkse lira en ons het bewijs brengen”, zei Alan Enes, een marmerbewerker.

“We zullen de grafsteen zelfs plaatsen op het kerkhof”, zei hij.

LEES OOK: President Erdogan roept Turken op om dollars te verkopen

Positief

“De burgers hebben zeer positief gereageerd op de campagne,” zei hij, eraan toevoegend dat ze op die manier het land en de economie beschermen.

“Verschillende burgers kwamen naar ons na het wisselen, maar wilden hun grafstenen niet gratis nemen. Ze lieten ons het ontvangstbewijs in ieder geval zien. We trekken de aandacht. Hopelijk zullen onze burgers in staat zijn om hun eigen problemen op te lossen met hun eigen inspanning na dit punt. We zullen ons land en onze economie beschermen. We laten ons land niet in de steek”, zei hij.

Tijdens zijn interview, zei Alan dat zijn doel was om de oproep van Erdoğan te ondersteunen.

“We doen dit om de lira te verdedigen. Dit is onze taak, maar dit is ook alles wat we kunnen doen. Misschien zal dit een voorbeeld zijn voor onze landgenoten. Ze kunnen ook een dergelijke gevoeligheid laten zien”, zei hij.

LEES OOK: “Turkije zal dollar verslaan met de wil van haar volk”

Hürriyet