Foto: Sedat Peker

De Turkse maffiabaas Sedat Peker heeft gezegd dat functionarissen van de Verenigde Arabische Emiraten hem hebben gewaarschuwd geen video’s te delen vanwege de hoge veiligheidsrisico’s.

“Dit gaat niet over mij. Dit is de wet,” zei Peker op kritiek tegen hem.

De Turkse maffialeider Sedat Peker, die Turkije op zijn grondvesten doet schudden met zijn beschuldigingen, heeft gezegd dat functionarissen van de Verenigde Arabische Emiraten hem hebben gewaarschuwd om geen video’s te delen vanwege de hoge veiligheidsrisico’s.

Peker, die negen video’s op YouTube heeft gezet met beschuldigingen aan het adres van huidige en voormalige politici, zei dat de beslissing om zijn video’s niet te delen niet aan hem is.

“Ze hebben me verteld dat er iets is dat een internationaal veiligheidsprotocol wordt genoemd. Ik kan geen video’s delen vanwege het hoge veiligheidsrisico,” zei Peker op 18 juni op Twitter, eraan toevoegend dat hij het social media-platform wel mag gebruiken.

“Ik heb me altijd gehouden aan de beloften die ik heb gedaan, zelfs aan mijn vijanden. Als ik niet dood ben, zal iedereen de waarheid kennen,” voegde hij eraan toe.

De maffiabaas zei ook dat functionarissen uit de Verenigde Arabische Emiraten hem hebben verteld dat er mogelijk moordpogingen tegen hem worden ondernomen.

De beschuldigingen van Peker aan het adres van huidige en voormalige politici, met als belangrijkste de voormalige minister Mehmet Ağar en de minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, hebben Turkije geschokt, maar de reactie van de regering op de beschuldigingen is tot nu toe zwak geweest.

In de video’s, die door miljoenen mensen zijn bekeken, zegt Peker herhaaldelijk dat hij de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), en meer bepaald Soylu, heeft gesteund om politiek gewin te behalen. Hij zegt ook dat hem in april een terugkeer naar Turkije was beloofd en dat hij door Soylu was verraden.

Peker deelde op 19 juni nog een reeks tweets, waarin hij zei dat ze de situatie 15 dagen later opnieuw zullen evalueren en dat hij naar een ander land zal verhuizen als het risico aanhoudt.

“Ik heb de veiligheidsfunctionarissen in het land waar ik ben gevraagd om een korte video vrij te geven om te bewijzen dat ik niet in de gevangenis zit. Ik wacht momenteel op een antwoord,” zei hij.

Later op 19 juni, sloeg Peker de kritiek op hem voor het niet delen van video’s.

“Dit gaat niet over mij. Dit is de wet,” zei hij.

Bron: Turkse media