Turkse maffialeider Sedat Peker

De Turkse maffialeider Sedat Peker zei dat Ankara heeft geprobeerd hem er in te luizen voor een drugszaak en dat hij dit te weten is gekomen via enkele “bureaucraten”.

Hij impliceerde ook dat er meer onthullingen op komst zijn zodra de UEA hem toestaat om “politieke tweets” te versturen.

De Turkse maffialeider Sedat Peker heeft geïmpliceerd dat hij door zal gaan met zijn bomvolle onthullingen zodra de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de bestaande sociale media beperkingen opheft die hem verhinderen “politieke tweets” te versturen.

“Zodra mijn probleem met het versturen van politieke tweets is opgelost, zullen jullie het zien. Ik zal jullie voor schut zetten voor de hele wereld. Jullie hebben geen eer,” zei Peker in een reeks tweets op 4 oktober, in een duidelijke verwijzing naar hooggeplaatste leden van de Turkse regering.

Op 1 oktober zei journalist İsmail Saymaz dat de VAE Peker had gewaarschuwd geen “politieke berichten” op sociale media te delen “vanwege de veiligheidsprotocollen in het land”.

De VAE hebben Peker ook verteld geen accounts van anderen te gebruiken om zijn berichten te verspreiden, zei Saymaz tijdens een programma dat werd uitgezonden op HalkTV.

Peker’s laatste serie tweets kwam nadat journalist Erk Acarer Peker’s onthullingen met betrekking tot een “narco-structuur” verweven met politiek en bureaucratie op zijn eigen Twitter account had geplaatst.

Daarna kondigde dagblad Birgün aan dat het de banden met de journalist had verbroken.

In zijn tweets op 4 oktober zei Peker ook dat de Turkse politie, onder het gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken, had geprobeerd om hem er in te luizen voor een drugsvangst, maar dat idee later had laten varen op bevel van de openbare aanklagers in Ankara.

Hij zei dat hij van enkele “bureaucraten” te horen had gekregen dat de openbare aanklagers van Ankara de politie hadden opgedragen “Sedat Peker’s naam uit het dossier te verwijderen, anders zou ons gerechtsgebouw een lachertje worden”.

“Hoezeer u ook probeert mijn naam naast misdaden als drugs, verkrachting en dergelijke te zetten, u zult daar niet in slagen,” schreef Peker.

“Ga niet op heksenjacht om uit te zoeken hoe deze informatie bij mij terecht is gekomen; er zijn veel bureaucraten in dit land wier eer hoger is dan het salaris dat ze ontvangen. Wie weet wie het [informatie aan mij] heeft gestuurd? Ik heb al eerder gezegd: jullie zullen verslagen worden,” schreef Peker.

Peker, die Turkije begin 2020 ontvluchtte, heeft tot nu toe negen video’s op YouTube gezet die vol staan met bombastische beschuldigingen aan het adres van Turkse regeringsfunctionarissen, waaronder minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu.

In juni zei de maffiabaas dat ambtenaren van de VAE hem hadden gewaarschuwd de video’s niet te delen vanwege de hoge veiligheidsrisico’s.

Nadien is Peker zijn sensationele beweringen blijven uiten via Twitter.

Bron: Hürriyet