Turkse maffiabaas Sedat Peker

De Turkse maffiabaas Sedat Peker heeft gezegd dat degenen die hem in het verleden haatten, nu van hem houden.

Hij gaf ook commentaar op zijn bedreigingen in het verleden aan het adres van de oppositie en zei dat hij dat nu niet meer zou hebben gedaan.

De Turkse maffiabaas Sedat Peker heeft gezegd dat degenen die hem in het verleden haatten, nu van hem houden.

In een documentaire over de diepe staat van Turkije blikte Peker terug op zijn bedreigingen aan het adres van de oppositie in het verleden.

“Ik zou het nu niet meer gedaan hebben”, zei Peker.

Na de verkiezingen van 5 juni 2015 organiseerde Peker rally’s ter ondersteuning van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

Tijdens een van die rally’s in de  provincie Rize, bedreigde Peker de oppositie en zei: “We zullen hun bloed in stromen laten vloeien.”

“We zullen ons baden in jullie bloed”, zei hij toen ook.

Nu vindt Peker zijn dreigement echter “maniakaal”.

“Dat was nodig om een sfeer van angst te creëren. Ik werd als de vijand van de samenleving. Een bepaald segment haatte me, maar ze houden nu van me,” zei hij.

“Als je jezelf isoleert van het incident, zie je hoe maniakaal het is. Waarom zou ik me in hun bloed willen baden? Ik heb niet zo’n fantasie. Ik hou van hygiëne,” zei Peker ook.

Peker, die zich momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten bevindt, had video’s van een uur op YouTube gezet om zijn kijkers te vertellen over de vermeende illegale handelingen van de politici, met name minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, voordat hij door de autoriteiten van Dubai werd gewaarschuwd om uit veiligheidsoverwegingen geen video’s meer te maken.

Bron: Turkse media