Sedat Peker - Probeert minister van Financiën maffiabaas te ruïneren?

Sedat Peker is een Turkse maffiabaas. Hij is ook voorstander van president Recep Tayyip Erdoğan. Op 8 mei publiceerde hij een video op Youtube, waarin hij minister van Financiën Berat Albayrak ervan beschuldigt dat hij hem wil ruïneren.

De minister zou ook verschillende initiatieven op touw hebben gezet om hem te arresteren. Eerder had Peker gezegd dat hij in het buitenland woonde om een opleiding te volgen of om zaken te doen. In deze video komt hij daar op terug. Hij zou verhuisd zijn omdat Albayrak, schoonzoon van Erdoğan, hem kapot wil maken.

Zo’n 2 jaar geleden kreeg Peker van kennissen te horen dat Albayrak er alles aan zou doen om hem opgepakt te krijgen. Eerst kon hij dit niet geloven, maar later kreeg hij een document onder ogen waarin hij aangeklaagd werd voor een aantal misdaden. Dat document was geen officieel dossier van Justitie. “Sindsdien waren er steeds meer mensen die mij probeerden te waarschuwen”, aldus Peker.

Toen hij uit Turkije vertrok, werd zijn vliegtuig een uur tegengehouden voor het kon opstijgen. Hij kreeg pas later van vrienden te horen dat Albayrak het luchthavenpersoneel had geïnstrueerd om Peker niet te laten vertrekken, zodat hij gearresteerd kon worden. Uiteindelijk kon de overheid hem niet tegenhouden omdat zijn criminele dossier volgens een kennis niet sterk genoeg was. Het luchthavenpersoneel zou aan Albayrak verteld hebben dat Peker naar Montenegro wilde voor zaken, maar wel terug zou komen. Na dit incident vond Peker het duidelijk dat Albayrak het op hem gemunt had.

Peker werd al 2 keer veroordeeld, onder anderen omdat hij een criminele organisatie leidde.

K.L.

(Bron: Hurriyet)