Foto: Sedat Peker

Sedat Peker, een maffiabaas, beweerde in twee video’s die hij op sociale media plaatste dat voormalig minister van Binnenlandse Zaken Mehmet Ağar en zijn zoon Tolga Ağar, een parlementslid van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), beiden betrokken waren bij de verdachte dood van de Kirgizische Yeldana Kaharman.

Kaharman, een studente aan de Turkse Fırat-universiteit die ook werkte als lokale omroeper gevestigd in de oostelijke stad Elazığ, werd dood aangetroffen in haar appartement op 28 maart 2019, een dag na een bezoek aan het huis van Tolga Ağar.

Maffiabaas Peker beschuldigde Mehmet Ağar ervan journaliste Kaharman te hebben weggevoerd in een militaire helikopter nadat de jonge vrouw naar de gendarmerie buitenpost was gegaan om een klacht in te dienen.

“Het meisje werd de volgende dag dood aangetroffen,” zei Peker.

“De vrouw genaamd Yeldana Kaharman heeft op geen enkele manier een beroep gedaan op de gendarmerie, en de bewering dat ze is weggevoerd in een helikopter is volledig buiten de werkelijkheid,” zei de gendarmerie in de verklaring.

Vorige maand deed de Turkse politie een inval in de villa van Peker in Istanbul en hield 62 andere verdachten van georganiseerde misdaad aan in het kader van een operatie in Istanbul, maar slaagde er niet in de maffiabaas aan te houden omdat hij zich buiten het land bevond.

Yeldana Kaharman

In 2020 verbood een rechtbank in Istanbul de toegang tot nieuwsberichten in verband met de verdachte dood van Kaharman.

In maart 2021 verbood een andere rechtbank in de oostelijke provincie Elazığ verdere toegang tot nieuwssites die berichtten over het toegangsverbod in verband met de dood van de jonge vrouw.

Bron: Turkse media