İrem Derici

De organisatoren van een festival in de oostelijke provincie Elazığ hebben het concert van zangeres İrem Derici geannuleerd nadat zij het doelwit was geworden van de islamistische partijen HÜDA-PAR, Nieuwe Welvaartspartij en Felicity Party.

De Turkse zangeres İrem Derici heeft haar concert in de oostelijke provincie Elazığ afgelast nadat ze het doelwit was geworden van de islamistische partijen HÜDA-PAR, Nieuwe Welvaartspartij en Gelukzaligheid Partij (Saadet Partisi).

Derici was uitgenodigd voor een gastronomisch festival in de provincie en zou op 30 september het podium betreden.

HÜDA-PAR provinciehoofd Yasin Kavaklı beweerde echter dat Derici “niet past bij de morele waarden van het volk van Elazığ ” en dat de zanger “een persoon is die perversie aanneemt en ondersteunt”.

“Degenen die dit festival hebben georganiseerd zouden moeten laten zien dat zij niet dezelfde houding aannemen als perverselingen die homoseksualiteit ondersteunen en zouden deze verkeerde keuze moeten laten varen,” zei Kavaklı.

Geannuleerd

Na deze verklaring kondigden de organisatoren van het festival aan dat zij het concert van Derici hadden geannuleerd, volgens berichtgeving van het dagblad Sözcü.

Het hoofd van de Kamer van Restauranteurs en Banketbakkers van Elazığ, Zülfü Tarhan, zei dat zij een dergelijk besluit hadden genomen vanwege de “onderdrukking van sommige NGO’s en politieke partijen”.

“İrem Derici had ook deelgenomen aan de opening van een winkelcentrum in 2021, maar niemand had toen een reactie getoond.”

“Maar toen we dit jaar aankondigden dat İrem Derici op ons festival het podium zou betreden, begonnen ze onderdrukking te vormen door een perceptie te creëren,” zei Tarhan.

“Het lijkt alsof ons land geen andere problemen meer heeft dan İrem Derici. We zijn gedwongen om het concert te annuleren.”

Derici hekelde het besluit tot annulering en zei dat ze haar fans in Elazığ “zo snel mogelijk” zal ontmoeten.

“Ik zou mensen niet discrimineren op basis van hun kleur, taal, religie, ras of geslacht! Ik hou alleen van (mensen)! En veel! Ik hou veel van je Elazığ!” schreef ze op haar Instagram-account.

Bron: Turkse media