Foto: Sedat Peker

In de derde aflevering van zijn meest recente videoreeks zei de Turkse maffialeider Sedat Peker dat Marokko cadeaus zou krijgen van Turkije als het land de maffiabaas zou uitleveren.

Een ander hoogtepunt in de urenlange video was dat Peker Turkije ervan beschuldigde Marokko drones cadeau te hebben gedaan als het Noord-Afrikaanse land de maffiabaas zou uitleveren.

Peker is momenteel in Dubai, uit eigen beweging, en zegt dat Turkije agenten heeft gestuurd om hem te ontvoeren.

“De Marokkaanse koning is een eervolle man. Hij respecteert een traditie die dateert uit de tijd van zijn vader. Hij levert niemand uit, zelfs geen Saoediërs,” dat zegt Maffiabaas Sedat Peker in zijn laatste video.

“Ik kan niet weten of dit staatsambtenaren of huurmoordenaars zijn, ik zal mezelf beschermen. Als ik sterf of doodga in een gevecht met een staatsambtenaar, zou me dat pijn doen,” zei Peker.

Peker’s “uitzendingen via sociale media vanuit het buitenland” en de “laster en beschuldigingen daarin zijn beschouwd als een nieuwe georganiseerde misdaad activiteit,” zei het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring die op zondagavond werd vrijgegeven.

Het ministerie zei dat Peker nog steeds betrokken was bij de georganiseerde misdaad, ondanks het feit dat hij zijn oude activiteiten aan de kaak stelde en beweerde een legitiem zakenman te zijn.

“De zaak is voorgelegd aan een rechtbank, en uiteindelijk is het proces uitgelopen op een operatie,” zei het ministerie.

“Als zodanig zal het proces worden voortgezet totdat de persoon in kwestie naar ons land is teruggebracht en aan justitie is overgedragen.”

Bron: Turkse media