Foto: Sedat Peker

In de derde aflevering van zijn meest recente videoserie heeft de Turkse maffialeider Sedat Peker gezegd dat hij een parlementslid fysiek heeft laten mishandelen wegens belediging van president Recep Tayyip Erdoğan.

De 49-jarige veroordeelde criminele leider die bekend staat om zijn extreem-rechtse standpunten en steun voor de regering heeft de afgelopen week de krantenkoppen gehaald, met zijn gepubliceerde videos op zijn YouTube-kanaal.

“Ik heb de botten van een parlementslid laten breken in het eigen politiebureau van de staat omdat hij vloekte tegen uw schoonzus, haar moeder, de vrouw van onze president,” zei Peker, die zich richtte tot Serhat Albayrak, broer van Berat Albayrak, die getrouwd is met een van de dochters van Erdoğan.

Peker gaf toe twee van zijn mannen te hebben geregeld om een voormalige regerende afgevaardigde van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) in hechtenis aan te vallen onder het mom van een vechtpartij in de cel.

“Mijn botten waren niet gebroken, maar de vinger van een politieagent wel,” zei voormalig AKP-afgevaardigde Feyzi İşbaşaran in een tweet als reactie op Peker, waarin hij bevestigde dat hij de afgevaardigde in kwestie was.

“Wat voor een man ben jij om een AKP afgevaardigde (Metin Külünk) te sturen om een man in hechtenis in handboeien aan te vallen, in een afspraak met de partijorganisatie en de politie?” vroeg İşbaşaran.

Bron: Turkse media