De leider van de criminele organisatie, Alaattin Çakıcı, had een ontmoeting met Devlet Bahçeli op het hoofdkwartier van de MHP.

De foto van de ontmoeting werd gedeeld door Çakıcı’s vriend Üzeyir Çakmaktaş.

Alaattin Çakıcı, die is veroordeeld wegens het leiden van een georganiseerde criminele organisatie en in april 2020 met de executieverordening uit de gevangenis is ontslagen, ging naar het MHP-hoofdkwartier in Ankara en had een ontmoeting met voorzitter Devlet Bahçeli.

Çakıcı’s goede vriend Üzeyir Çakmaktaş deelde een foto van de ontmoeting op zijn Twitter-account.

Op de foto staat Çakıcı voor het gebouw van het hoofdkwartier, vergezeld van Eyüp Yıldız, een van Bahçeli’s adviseurs.

De vergadering, die overdag plaatsvond, duurde naar verluidt ongeveer een uur. De inhoud van de ontmoeting, die naar verluidt alleen met Bahçeli heeft plaatsgevonden, wordt omschreven als een beleefdheidsbezoek” .

Enige tijd na Çakıcı’s bezoek deelde Çakıcı’s Twitter-account een foto van het bezoek met de woorden “Ik bezocht mijn lieve voorzitter op ons hoofdkwartier”.

Voorgeschiedenis

In 2020 legde Alaattin Çakıcı, die werd vrijgelaten als gevolg van de juridische regeling die met de initiatieven van de MHP was getroffen, een verklaring af vol bedreigingen en beledigingen aan het adres van CHP-voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu.

In een verklaring gericht aan Kılıçdaroğlu, zei Bahçeli over Çakıcı: “Alaattin Çakıcı is de zoon van een Ülkücü-martelaar. Alaattin Çakıcı is een landgenoot die van land en natie houdt. Alaattin Çakıcı is mijn vriend voor de zaak”.

Bron: Turkse media