Kayra Talha Yaman was nog maar 3 jaar oud toen hij in zijn ouderlijk huis in de Noordwestelijke provincie Bursa nietsvermoedend een kuisproduct dronk. Na 9 jaar en na liefst 304 operaties, gaat het eindelijk wat beter met hem.

Voor al die operaties reisde hij verschillende keren naar de VS. Op 12 maart ging hij voor de laatste keer onder het mes. Yaman kan nu opnieuw zelfstandig ademen en zonder hulp water drinken. Hij heeft zelfs voor het eerst in 9 jaar een beetje soep gedronken.

Meral Güneş, de grootmoeder van Yaman, vertelde aan Anadolu Agency (AA) dat het stilaan wat beter gaat met haar kleinzoon. “De dokters zijn 3 uur met hem bezig geweest, maar ze zeggen dat de operatie geslaagd is. Het zou nog wel een jaar duren voor hij volledig hersteld is”, zegt ze.

Op dit moment is Yaman met zijn ouders in de VS. Güneş, denkt wel dat de recente uitbraak van COVID-19 ervoor zal zorgen dat het langer duurt dan voorzien voor ze terug thuis zijn. “We hebben moeilijke tijden doorstaan, maar nu zijn we getuige van een wonder. Jarenlang hebben we gewacht op het moment waarop hij weer zelfstandig kon ademen. Hij moet nog wel enkele operaties ondergaan, maar verder gaat het goed met hem.”

K.L.

(Bron: Daily Sabah)