Bursa zet in op Saoedi-Arabische toeristen

De noordoostelijke Turkse provincie Bursa, reeds een populaire bestemming voor Arabische toeristen, mikt hoger na de recente aankondiging van Saudi-Arabië dat het reisverbod voor Turkije wegens het coronavirus is opgeheven.

Handelaren in verschillende sectoren hopen dat de Saoedi-Arabische bezoekers, die vanaf juli zullen aankomen naast de duizenden toeristen uit Oman, Koeweit, Qatar en Dubai die de stad reeds bezoeken, de lokale economie nieuw leven zullen inblazen.

“Na de opheffing van het reisverbod zijn de reserveringen begonnen en de bezettingsgraden zijn momenteel vrij hoog. Wij verwachten dat 2022 een productief seizoen voor het toerisme wordt. We nemen concrete stappen in dit verband,” zei Murat Saraçoğlu, een hoge ambtenaar in de Vereniging van Turkse Reisagenten (TÜRSAB).

Hij voegde eraan toe dat Saoedi-Arabië een van de landen is die de meeste toeristen stuurt vanwege zijn positie als het land met de grootste bevolking in het Midden-Oosten.

Benadrukkend dat toeristen het niet aantrekkelijk vinden om dezelfde berg of waterval opnieuw te zien en dezelfde route af te leggen, zei Saraçoğlu: “Wij, als toerismeprofessionals, hebben samen met overheidsorganisaties nieuwe routes uitgestippeld. Wij voorzien ook reisbureaus van informatie over deze routes.

Vanaf deze periode zijn we begonnen met het promoten van het raften in het Orhaneli district. We organiseren ook tochten in de uiterwaardenbossen.”

“Naast het winkelen voor jurken, schoenen en goud, willen de Arabische toeristen ook de smaken van Bursa proeven. Nu de Turkse Lira verzwakt ten opzichte van buitenlandse valuta, begint Turkije meer de voorkeur te krijgen,” zei Saraçoğlu, toevoegend dat elke toerist een grote waarde toevoegt aan de economie.

Rijke Arabische toeristen geven over het algemeen de voorkeur aan de Egeïsche en Middellandse Zee regio’s, terwijl degenen die als familie komen de voorkeur geven aan Bursa, Yalova en de Zwarte Zee regio, zei Saraçoğlu.

“Veel van de toeristen huren of kopen huizen,” zei hij.

“Voor ons, professionals in toerisme, is het echter beter dat bezoekers in hotels verblijven.”

Bron: Hürriyet