Een negenjarige jongen werd half verdoofd aangetroffen in een kamer van een vuilnisbelt waarin hij bijna een jaar lang opgesloten zat in de noordwestelijke provincie Bursa.

“Zijn nagels en haren groeiden lang. Hij plaste en poepte zelfs in de kamer,” vertelde een veiligheidsagent die hem vond aan Demirören News Agency op 25 juli.

De jongen, wiens naam naar verluidt “Cem” is, werd in het ziekenhuis opgenomen om te worden behandeld.

Volgens de politie was het huis waar Cem werd gevonden gehuurd door zijn tante, Kamuran A.

Echter, omdat de tante de huur een jaar lang niet betaalde, heeft de verhuurder een verzoek ingediend bij de rechtbank.

Met toestemming van de rechtbank gingen de veiligheidsagenten het huis binnen en waren geschokt toen zij het jongetje zagen.

Kamuran A. beschuldigde haar zuster, de moeder van Cem, Yasemin A., ervan dat zij haar zoon had geweigerd en achtergelaten.

Yasemin A., die van de zuidelijke provincie Antalya naar Bursa kwam, zei dat haar oudere zus psychisch ziek is.

“Ik scheidde en verhuisde naar Antalya om te werken. Mijn moeder zorgde voor Cem. Zij stierf drie jaar geleden en mijn zus werd voogd over hem,” zei de moeder en voegde eraan toe:

“Zij verborg mijn zoon voor mij. Door de pandemie kon ik twee jaar lang niet naar Bursa gaan.”

Kamuran A. werd aangehouden wegens “foltering van het kind”, en haar 15-jarige dochter werd onder bescherming geplaatst.

Ook de schoonmaakploeg van de gemeente Nilüfer sprak over het hartverscheurende incident.

Vreemden

“Toen we hem vonden, was hij ziekelijk mager en in een onverzorgde toestand,” vertelde Fırat Yaşar, een van de schoonmakers die hem vond, aan Anadolu Agency (AA).

“We waren geschokt toen we hem zagen. Na de eerste schok, vertelden we hem dat we kwamen om hem te redden. Hij was echter doodsbang.”

“Ik denk dat hij ook in shock was. Het leek alsof hij het bewustzijn had verloren. Toen de jongen ons zei: ‘Ik wil niet met vreemden praten,’ waren we verbaasd,” zei Tuncay Gürel, een andere schoonmaker.

Bron: Hürriyet