Mehmet Kasım Alageyik

Een dokter uit de Turkse provincie Van beweert dat hij het dodelijke coronavirus kan genezen met niets anders dan kruiden.

Mehmet Kasım Alageyik, die zijn brouwsels gelijkstelt aan de moderne geneeskunde, zei dat geen enkele ziekte of kwaal kan opboksen tegen zijn huisgemaakte remedies. Hij gaf aan dat hij in het verleden tientallen aandoeningen heeft genezen, waaronder huidkanker en hersenverlamming.

“Ik zag het op TV. Ze nemen röntgenfoto’s van coronapatiënten. Ik weet een paar dingen over röntgenfoto’s. Het virus nestelt zich in de longen en gaat vernietigend te werk. Ik behandel regelmatig patiënten met astma, bronchitis of longkanker, dus ik ben goed op de hoogte. Als al deze longaandoeningen behandelbaar zijn, zou het coronavirus ook behandelbaar moeten zijn. Ik kan jullie met 95% zekerheid zeggen dat mijn brouwsels zullen aanslaan,” zei Alageyik in een interview met İhlas News Agency.

Kennis

Alageyik die hoopt dat de overheden gebruik zullen maken van zijn kennis, zei dat hij de mensheid wil helpen. “Mijn medicijnen zijn niet nep. Ik voer grondige analyses uit voor elke behandeling en behandel elke persoon op een aangepaste manier. Ik ben geen kwakzalver,” haalde hij aan.

Om zijn geloofwaardigheid te bewijzen, beschreef Alageyik een aantal succesvolle behandelingen uit het verleden. Zo beweerde hij dat hij in slechts 4 maanden tijd een patiënt heeft kunnen genezen die leed aan drie soorten kanker.

De kruidendokter zei als laatst dat zijn remedie tegen het coronavirus zal bestaan uit een mix van verschillende kruiden. Kruiden die het virus “ongetwijfeld zullen doden”.

Terwijl het onduidelijk is of de remedie van Alageyik nare financiële gevolgen zal hebben voor de farma-industrie, is één ding zeker: Zij die wanhopig of bang genoeg werden gemaakt door de media, zullen het goedje wellicht kopen.

Sabah

O.A.