Turkse artsen vinden 83 munten in de maag van de man

Turkse artsen waren stomverbaasd toen ze ontdekten wat de oorzaak was van de hevige buikpijn van een patiënt: Hij had 83 munten van één lira ingeslikt, samen met batterijen, magneten, spijkers, stukjes glas, steentjes en schroeven.

Turkse artsen hebben 233 stukjes uit de maag van een man verwijderd, waaronder 83 munten van één lira, batterijen, magneten, spijkers, stukjes glas, steentjes en schroeven.

De twee uur durende operatie vond plaats in het Van Yüzüncü Yıl Universiteit Dursun Odabaş Medisch Centrum, meldde dagblad Dünya op 15 juni. Het incident kwam aan het licht nadat de man, die naar verluidt aan psychische problemen leed, hevige buikpijn begon te krijgen.

Serhat Binici, een van de artsen die de operatie bijwoonde, zei dat het inslikken van voorwerpen iets is dat ze gewoonlijk bij kinderen tegenkomen, niet bij volwassenen.

“Dit is niet iets dat we bij volwassenen zien; het zijn meestal kinderen die onbewust vreemde voorwerpen inslikken. Het zijn meestal psychiatrische patiënten of gevangenen [die zulke voorwerpen inslikken] of het komt voor bij mishandelingen,” zei hij.

De patiënt herstelt naar verluidt en zal naar verwachting binnen een paar dagen uit het ziekenhuis worden ontslagen.

Bron: Turkse media