Een Turkse actrice schreeuwde “Me too!” nadat een 19-jarige filmassistente beweerde dat ze seksueel werd misbruikt door Talat Bulut, een bekende Turkse acteur.

Özge Şimşek, een kostuumassistente die werkte op de set van de Turkse televisieserie “Yasak Elma”, liet weten dat ze een strafrechtelijke klacht ging indienen tegen de 62-jarige acteur die haar naar verluidt seksueel zou hebben belaagd tijdens opnames eind vorige maand.

“Ik was zijn stropdas aan het rechttrekken op de set. Hij zei dat ik backstage moest komen en kuste me op de lippen. Ik was geschrokken en in shock. Ik ging onmiddellijk naar de producers om mijn beklag te doen,” zei Şimşek. Ze voegde toe dat ze hem zou vervolgen en benadrukte dat dergelijke acties onacceptabel zijn.

Fatih Aksoy, de producent van de serie, zei dat hij Bulut’s contract zou beëindigen indien de aanklager besluit om de zaak te onderzoeken.

“Hij deed het bij mij ook”

Hande Ataizi, een bekende Turkse actrice die 18 jaar geleden in een andere Turkse serie ook heeft samengewerkt Bulut, kwam naar voren om de jonge vrouw te steunen.

“Hij deed het bij mij ook. Hij nodigde me uit op zijn kamer om 2.30 uur om ‘het script te bestuderen’ en stelde toen voor om samen te gaan zwemmen. Er is wereldwijd fel verzet tegen seksuele intimidatie en vrouwen zijn moediger aan het worden. Ik feliciteer deze dame,” zei Ataizi die verwees naar de #MeToo-beweging.

Bulut ontkende beide aantijgingen met een schriftelijke verklaring die werd vrijgegeven door zijn advocaat.

“De beschuldigingen zijn ongegrond. Talat Bulut is de vader van een jong meisje en een geliefde kunstenaar die 42 jaar op een menswaardige manier heeft gewerkt.

Hurriyet

O.A.