Op de foto zie je pasgeboren baby’s met gezichtsbeschermers, in het ziekenhuis Etlik Zübeyde Hanım van de Universiteit voor Gezondheidswetenschappen in Ankara.

Een Turks ziekenhuis heeft gezichtsbeschermers gemaakt voor pasgeboren baby’s om hen te beschermen tegen het coronavirus.

“Het immuunsysteem van pasgeborenen is nog niet volledig ontwikkeld. Daarom hebben we gezichtsbeschermers gemaakt om te vermijden dat ze het virus oplopen via speekseldeeltjes,” zegt Yaprak Ustun, directeur van het universitair onderzoeks- en trainingsziekenhuis voor Gynaecologie Etlik Zübeyde Hanım.

Hij benadrukt dat sommige mensen geen symptomen vertonen, maar toch drager zijn van COVID-19. Maar het blijft cruciaal om je handen te wassen voor je een baby oppakt, gaat hij verder.

“Moeders moeten ten minste 20 seconden lang hun handen wassen voor en na het luiers verversen, voeden en borstvoeding geven.”

Een pas bevallen moeder is vol lof over het initiatief.

“Ik ben zo blij dat de gezondheid van mijn baby veilig gesteld wordt,” zegt Emine Dede Çaylak.

Een andere moeder, Fatahiya Iddirusu, vertelt hoe gelukkig ze is dat ze een gezonde baby mee naar huis kan nemen.

De dodentol in Turkije staat nu op 2376.

Het nieuwe coronavirus, dat officieel COVID-19 heet, dook voor het eerst op in december in Wuhan, China. Sindsdien heeft het zich verspreid naar ten minste 185 landen en gebieden.

Wereldwijd zijn er nu zo’n 2,58 miljoen besmettingen. Er zijn al meer dan 178.000 slachtoffers gevallen en bijna 690.000 mensen zijn genezen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins University.

Bron: AA

S.V.R.