Boetes van in totaal 16.000 lira voor 5 mensen die groepsfoto maakten

In de Oostelijke provincie Elazığ legde de lokale overheid boetes op aan 5 mensen die zich niet aan de regels van sociale afstand hielden. In totaal gaat het om 16.000 lira, ongeveer 2.120 Euro.

De zware boetes werden opgelegd aan enkele mensen die betrokken waren bij een groepsfoto, genomen voor een gesloten bedrijf. De foto verscheen op sociale media en trok de aandacht omdat de mensen op de foto minder dan 1,5 meter afstand hielden van elkaar. In totaal waren ze met 17, maar slechts 5 van hen konden geïdentificeerd worden. De andere 12 worden nog gezocht.

Kort nadat in Turkije een eerste geval van COVID-19 gemeld werd, legde de overheid strenge maatregelen op in een poging verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Scholen, restaurants, cafés, winkelcentra en andere locaties ter ontspanning gingen dicht. Sociale evenementen en sportwedstrijden werden voorlopig opgeschort.

Supermarkten zijn nu op andere momenten open en mogen maar een beperkt aantal klanten tegelijkertijd binnenlaten. Stadsbussen mogen slechts de helft van hun capaciteit benutten. Openbare gebouwen en voertuigen van het openbaar vervoer worden geregeld ontsmet. Er wordt ook gevraagd dat burgers in het openbaar mondmaskers dragen.

K.L.

(Bron: Hürriyet)