Een man wordt strafrechtelijk beschuldigd van het veroorzaken van doodslag door nalatigheid nadat zijn vader Ahmet Balıkçıoğlu (88) overleed aan complicaties van COVID-19, meldde de krant Hürriyet op woensdag.

De broer van de man beweerde dat hij de vader met wie de verdachte samenwoonde, niet had beschermd.

In zijn klacht bij het Openbaar Ministerie in de hoofdstad Ankara vroeg Yılmaz Balıkçıoğlu om een onderzoek naar de daden van zijn 66-jarige broer, die mogelijk de dood van hun 88-jarige vader Ahmet Balıkçıoğlu hebben veroorzaakt.

De verdachte, geïdentificeerd als Ömer Balıkçıoğlu, werd in januari ziek met COVID-19. Yılmaz Balıkçıoğlu kwam erachter toen hun zus hem belde en hulp zocht en hem vertelde dat zij, haar vader Ahmet Balıkçıoğlu (88) en Ömer Balıkçıoğlu coronavirussymptomen vertoonden.

De vader en de dochter werden in het ziekenhuis opgenomen, een paar dagen voordat Ömer Balıkçıoğlu naar het ziekenhuis werd gebracht toen zijn gezondheid verslechterde.

De vader overleed in april. De twee broers en zussen herstelden en werden uit het ziekenhuis ontslagen.

Yılmaz Balıkçıoğlu verklaarde in zijn klacht dat zijn broer de hoofdverantwoordelijke was voor de ziekte van zijn vader omdat hij liever bij zijn vader bleef hoewel deze COVID-19 symptomen vertoonde en alle maatregelen om hem te beschermen negeerde.

Bron: Sabah