Anti-vaccin groep houdt grote bijeenkomst in Istanbul, richt zich op artsen

Een anti-vaccin groep heeft een grote bijeenkomst gehouden in Istanbul’s Üsküdar en richtte zich op artsen.

“De artsen zullen worden berecht”, zei dr. Bilgehan Bilge tegen de juichende menigte.

Een anti-vaccinatie groep heeft een grote bijeenkomst gehouden in Istanbul’s Üsküdar district en richtte zich op artsen omdat zij mensen adviseerden om zich te laten vaccineren tegen COVID-19.

De bijeenkomst met de naam “Plandemi büyük buluşması” kwam nadat een anti-vaccinatie groep pamfletten verspreidde in de straten van Istanbul die mensen opriepen om zich niet te laten inenten.

Verschillende personen spraken de volgepakte menigte toe tijdens de bijeenkomst op 27 juni, waarbij Dr. Bilgehan Bilge zei dat de artsen zullen worden berecht.

“Laat je nooit inenten. Laat ze ons beletten om in vliegtuigen te stappen en winkelcentra binnen te gaan. Ze zullen een jaar later van gedachten veranderen en hun excuses aanbieden aan degenen die zich hebben laten vaccineren,” zei Bilge.

“Dit is geen slogan of een grap! Ze zullen worden berecht! De artsen zullen worden berecht, niet de arme gezondheidswerkers of verpleegsters,” zei hij ook.

Sinds 11 maart zijn in Turkije bijna 50.000 mensen overleden aan de gevolgen van COVID-19. De inentingsinspanningen zijn de afgelopen weken versneld.

Bron: Turkse media