De technologiereus Toshiba, fabrikant van de eerste kleurentelevisie in Japan, heeft besloten om zijn televisie-divisie te verkopen. Verschillende bronnen melden dat de Turkse Vestel één van de potentiële kopers is, naast verschillende Chinese bedrijven.

Vestel produceert en verkoopt momenteel televisies onder de Toshiba licentie en vertegenwoordigers van bedrijven hebben laten weten dat Vestel een evaluatieonderzoek is gestart voor de aankoop van de tv-divisie van Toshiba, sinds dit in lijn is met de groei van het bedrijf.

Toshiba, die moeilijke tijden meemaakt door de crisis, probeert de schade in te perken door de verkoop van sommige afdelingen. Er werd verklaard dat de financiële problemen van Toshiba groter kunnen worden na het faillissement van de kerncentrale unit Westinghouse.

Biedingen worden binnenkort verzameld

Volgens de krant, is de verkoop van de tv-divisie de moeite waard en spreekt men over een paar honderd miljoen dollar. Bovendien verwacht men dat de biedingen van de kopers binnenkort gedaan zullen worden. Toshiba heeft besloten om haar activiteiten te herstructureren na het boekhoudschandaal van 2015.

Het bedrijf is gericht op ontwikkeling en verkoop van tv’s in Japan, maar had haar buitenlandse activiteiten omgezet in een licentie model. Bovendien heeft Vestel al een licentieovereenkomst met Toshiba ondertekend in september 2016, onder voorwaarden van de overeenkomst, zal Vestel blijven produceren, verkopen en distribueren onder de licentie van Toshiba.

strategieën

De verklaring die Vestel geeft in verband met de beslissing om eventueel de tv-divisie van Toshiba te kopen, is dat het in lijn is met de strategieën van het bedrijf.

“In de afgelopen maanden hebben we aangekondigd dat we een merklicentieovereenkomst met Toshiba hebben ondertekend en dat wij verantwoordelijk zijn voor de verkoop, marketing en ‘supply chain’ activiteiten van Toshiba-tv’s geproduceerd in Manisa. Bij Vestel, blijven we kansen monitoren en evalueren die in lijn zijn met onze groeistrategie”, aldus Vestel CEO Turan Erdoğan in een bedrijf verklaring.

Sabah