Christina Öztürk (24) heeft al 21 biologische kinderen en is samen met haar echtgenoot, een miljonair uit Turkije, nog lang niet klaar.

Christina Öztürk heeft zich tot doel gesteld om in totaal 105 kleintjes te krijgen.

“Ik beviel zelf van mijn eerste dochter Vika”, aldus Christina die toen 17 jaar oud was.

“De rest van de kinderen zijn genetisch van mijn man en mij, maar werden gebaard door draagmoeders.”

Internationale nieuwsmedia smullen van het ongelofelijke verhaal. De kranten schrijven nog over ’tien’ of ’elf’ kinderen, maar op sociale media heeft Christina recentelijk onthuld dat er inmiddels veel meer kleintjes zijn.

@batumi_mama

Op naar 105

“Er zijn nog meer kinderen waarover we het niet hebben gehad”.

“Laten we kennis maken.”

Vervolgens volgt een opsomming van de in totaal 21 kleintjes, inclusief geboortejaar en naam.

“Ik weet niet hoeveel er uiteindelijk gaan komen, maar we stoppen zeker niet bij tien”, liet de jonge twintiger eerder weten.

“We zijn nog niet klaar om over het uiteindelijke aantal te praten. Alles op zijn tijd.” In de eigen biografie op sociale media staat echter nog steeds ’Komen er 105 kinderen?’.

Strand

Christina ontmoette haar echtgenoot Galip Öztürk, een rijke hoteleigenaar én veroordeeld moordenaar uit Turkije, tijdens een tripje naar het vakantieoord Batumi in Georgië, het ‘Las Vegas van de Zwarte Zee’.

Christina spreekt van liefde op het eerste gezicht. Ze noemt Galip haar ’mentor, gids en sprookjesprins ineen’.

Hij is het eens met de aanduiding ‘liefde op het eerste gezicht’.

“Ze is zo makkelijk om mee samen te zijn, ze heeft altijd een lach op haar lippen, en tegelijkertijd is ze verlegen en mysterieus. Ze is het type vrouw dat ik altijd voor mezelf heb gewenst, een ongeslepen diamant. Ik heb gezien wat een puur en lief hart ze heeft.”

Galip Öztürk is oprichter van het bedrijf Metro Holding in Turkije en werd negen jaar geleden in Istanbul veroordeeld tot levenslang vanwege moord op een medewerker van zijn bedrijf.

Daarop toog hij naar Georgië, waar hij naar eigen zeggen in ‘zelfverkozen ballingschap’ leeft.

Hij zou onder meer 500 miljoen aan bezittingen in Georgië hebben gestald. Met zijn eerste vrouw had Öztürk negen kinderen. Die wonen nog in Turkije.

Draagmoeder-dieet

Sinds de eerste romance tussen Galip en Christina ging het snel. Ze trouwden. De twee kregen een wens om veel kinderen te krijgen. Aanvankelijk was het idee voor Christina om ieder jaar te bevallen, maar eigenlijk voldeed dat tempo niet.

Aldus kozen de twee ervoor om met draagmoeders de productie op te voeren. De eerste tien kinderen kwamen binnen een jaar, tussen 10 maart 2020 en 16 januari 2021.

Draagmoeders kosten in Georgië zo’n achtduizend euro per geboorte. Ze worden begeleid, maar moeten het kind direct na geboorte afstaan aan de biologische ouders. Dat loopt niet altijd zoals verwacht.

Een van de moeders weigerde een kind af te staan. Zij moest toch toegeven omdat Christina en Galip de rechten van het kind hebben.

Hoewel de twee geen contact hebben met de moeders – dat loopt via de kliniek – geven ze wel een uitgekiend dieet door wat de draagmoeders moeten volgen.

Eenmaal thuis slapen de kleintjes stipt volgens routine tussen 20.00 uur en 06.00 uur.

“Pak huilbaby niet op!”

Op de video’s van Christina is steevast een lachende, liefhebbende moeder te zien, maar altijd in het bijzijn van een van de vele kinderjuffrouwen.

Deze nanny’s nemen een deel van de dagelijkse zorg op zich.

Veel ruimte voor eigen ideeën is er niet.

“Ik probeer zo vaak mogelijk bij mijn kleintjes te zijn, maar wanneer dat niet lukt, controleer ik alles”, schrijft Christina op sociale media.

“Ik leer iedere nanny die solliciteert, dat geen amateuristisch gedrag is toegestaan. Het opvoeden van de kinderen gebeurt strikt volgens mijn instructies.”

Ze geeft instructies over ‘wat de kinderen te lezen krijgen, in welke volgorde, op welke tijd, en hoe lang’.

Ook onthulde ze een strikt protocol rond baby’s die beginnen te huilen.

“Als een kind moet huilen, verbied ik het om hem in je armen te nemen.”

In plaats daarvan moet de baby worden ’afgeleid’ om hem of haar te ’kalmeren’.

“Ieder kind heeft een dagboek waarin alle details van het leven staan”, schrijft ze op sociale media.

Bron: Nederlandse media