Vakantiegangers beboet voor roken van waterpijp, nemen van modderbaden aan de kust van "Turkije's Maldiven

Vakantiegangers werden bekeurd nadat ze werden gezien terwijl ze waterpijp rookten en modderbaden namen aan de oevers van het Saldameer, dat “de Malediven van Turkije” wordt genoemd vanwege de witte zandstranden en het heldere water.

Het meer is onlangs het toneel geworden van een “Volkstuin” constructie waarbij een grote parkeerplaats en openbare faciliteiten rond het beschermde gebied zijn geplaatst.

Vier vakantiegangers werden beboet nadat ze werden gezien terwijl ze waterpijp rookten en modderbaden namen langs het Salda Meer, dat vaak de “Maldiven van Turkije” wordt genoemd omwille van zijn witte en blauwe stranden, zei burgemeester Ali Arslantaş van Burdur op 22 juli.

De strandgangers werden gefotografeerd terwijl ze bezig waren met de verboden activiteiten op de derde dag van het Offerfeest, waarbij ze de beperkingen overtraden op delen van de stranden die toegankelijk waren voor bezoekers.

Het Saldameer, een beschermd natuurgebied, werd de plaats voor de aanleg van een “Volkstuin” ondanks zware kritiek van de oppositiepartijen en milieugroeperingen.

Het “Volkstuin”-project bracht een groot parkeerterrein en openbare voorzieningen in de buurt van het meer, waardoor het toegankelijker werd.

Om de natuurlijke structuur van het Saldameer te beschermen, werden modderbaden op de Witte Eilanden en in de openbare strandzones niet meer worden toegestaan, terwijl het verwijderen van klei en zand van de bodem van het meer en het strand zal worden verboden.

Het gebruik van cosmetische producten zoals shampoo en zeep in het meer en in de douchegebieden, het nuttigen van voedsel en dranken, het opzetten van ligbedden en tenten en het houden van picknicks zullen niet langer worden toegestaan in het gebied.

Het ministerie had ook het roken in het gebied rond de Witte Eilanden van het Saldameer verboden en er is een commissie onder het gezag van de gouverneur van Burdur opgericht om het gebied twee keer per week te inspecteren.

NASA over Turkije: “Dit kan je nergens ter wereld vinden”

Bron: Sözcü