De foto Lake Van, een alkalisch meer in het oosten van Turkije, werd in 2016 vastgelegd door astronaut Kate Rubins, volgens NASA's online Earth Observatory. (AA)

De wedstrijd Tournament Earth, die op 8 maart van start ging, omvatte meer dan twee decennia aan kiekjes van astronauten.

Een foto van het Vanmeer in Turkije, genomen door een astronaut vanuit de ruimte, is uitgeroepen tot winnaar in een wekenlange NASA-wedstrijd.

De foto, waarop het azuurblauwe water van het meer in Oost-Turkije te zien is, was een van de twee finalisten op weg naar de laatste dag van de stemming op maandag.

De foto werd in september 2016 gemaakt door Kate Rubins.

De foto versloeg een andere foto gemaakt door astronauten aan boord van het internationale ruimtestation, genaamd Stars in Motion, een compositiefoto van lang belichte draaiende lichten in Noord-Amerika in contrast met sterrensporen.

De Tournament Earth-competitie, die op 8 maart van start ging, omvatte meer dan twee decennia aan kiekjes van astronauten.

De foto’s, die unieke uitzichten op de planeet laten zien, waren verzameld in vier groepen – Unity, Cupola, Destiny en Tranquility – gebaseerd op de vier modules van het ruimtestation.

Bron: TRT-world