Foto: Suat Talay en Ayşegül Talay (30)

In Adana werd onthuld dat de 2-maanden oude Mehtap Talay, wiens moeder om hulp vroeg door te zeggen dat ze de sleutel binnen was vergeten, werd gevonden in een vastgebonden zwarte vuilniszak.

Ayşegül Talay (30), die in de wijk İstiklal in het district Seyhan in Adana woont, belde op 8 april de brandweer en vroeg om hulp door te zeggen dat ze haar sleutel in het huis had laten liggen.

Politie en brandweer teams gingen naar het adres en vonden het lichaam van de 2-maanden oude Mehtap baby in het huis.

Suat Talay (42), die een strafblad had voor drugsgebruik, en Ayşegül Talay, die was weggelopen en getrouwd, werden aangehouden.

De vrouw, die tijdens het incident onder invloed van drugs was, zei in haar verklaring:

“Ik belde de brandweer. Ik wist niet dat mijn baby dood was. Ik had hem een week geleden met zijn vader gewassen. Toen heb ik hem naast de kachel gelegd. Hij is nooit wakker geworden. Ik dacht dat hij al een week sliep.” Talay werd gearresteerd.

Suat Talay, die door de politie werd gezocht, was nog niet bereikbaar. Niemand eiste het lichaam van Mehtap op na de autopsie in Adana.

Begraafplaats

Als de baby niet binnen de wettelijke termijn van 15 dagen wordt opgehaald, zal ze door de ambtenaren worden begraven op de begraafplaats voor wezen.

Het huis waar de baby dood werd aangetroffen is eerder deze week in brand gestoken. Politieteams onderzochten de plek en ontdekten dat het huis in brand was gestoken met benzine in een plastic fles. Ooggetuigen beweerden dat Ayşegül’s broer het huis in brand heeft gestoken.

Er is vernomen dat Suat Talay en zijn 2 broers en zussen het huis met 2 verdiepingen van hun ouders erfden en dat de broers en zussen, die tot een tijdje geleden samenwoonden, naar andere huizen verhuisden toen hun relatie verslechterde door drugsgebruik.

De buurvrouw van Ayşegül Talay verklaarde dat Ayşegül Talay zich vreemd gedroeg door het effect van de drugs en zei:

“Ze vroeg me om hulp en zei dat ze haar sleutel binnen was vergeten. We belden de brandweer en zij kwamen met de politie en openden de deur. Ik ging het huis binnen en er hing een penetrante geur.”

Ayşegül Talay zei toen “Wees stil, mijn baby slaapt”. Toen zei ze dat de baby in een vuilniszak lag te slapen. Er lag een zak naast de vuile was op het bed, en toen de ambtenaren de dichtgebonden mond openden, kwam het lichaam van de baby eruit.”

Ambtenaren van de brandweer bevestigden ook dat het lichaam van de baby in de zwarte vuilniszak was gevonden.

Bron: Cumhuriyet