Een Zweedse onderdaan van Iraanse afkomst die van Iran naar Zweden vloog met een tussenstop in Istanbul is overleden nadat de drugscapsules die hij had ingeslikt waren gebarsten, meldde Demirören News Agency (DHA) dinsdag.

R.H., 63 jaar, kwam aan op de luchthaven van Istanbul met een vliegtuig dat hij vanuit Iran had genomen.

Volgens de berichten kon de houder van een Zweeds paspoort niet aan boord gaan van de vlucht naar Zweden nadat hij zijn identificatie had verloren en had hij daarom ingecheckt in een nabijgelegen hotel om de procedure te starten om het verloren paspoort opnieuw uit te geven.

In de loop van de avond van de volgende dag werd R.H. echter ziek en klaagde hij over buikpijn. Hij vroeg het hotelpersoneel een ambulance te bellen.

Het ambulancepersoneel werd gestuurd en verleende ter plaatse eerste hulp. Zij brachten de man over naar het staatsziekenhuis van Arnavutköy.

Na onderzoek in het ziekenhuis werden vreemde voorwerpen ontdekt in de maag van de man. Hoewel enkele van de met drugs gevulde capsules werden verwijderd, werd hij later overgebracht naar het Samatya Opleidings- en Onderzoeksziekenhuis en geïntubeerd omdat de situatie verslechterde.

Ondanks alle ingrepen overleed de man. De beelden van de beveiligingscamera’s van het hotel legden het moment vast waarop R.H. het hotel binnenkwam, kronkelend van de pijn bij de deur en vragend om hulp voordat hij naar de ambulance liep, begeleid door de medische teams.

Door zijn ligging tussen Europa en Azië is Turkije vaak een doorvoerroute voor drugssmokkelaars tussen de twee continenten. De laatste jaren heeft het land zijn inspanningen om dit probleem aan te pakken echter opgevoerd, waarbij ambtenaren vaak herhalen dat Turkije vooruitgang heeft geboekt bij de inbeslagname van drugs.

Bron: Sabah