Esra Yılmaz

Een AKP-gemeenteraadslid Esra Yılmaz heeft gezegd dat ze ontslag heeft genomen omdat ze corruptie had gesignaleerd.

“Ik laat je alleen met je bende familieleden,” zei ze.

Een gemeenteraadslid van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) heeft gezegd dat ze haar functie heeft neergelegd omdat ze corruptie had gesignaleerd.

Esra Yılmaz, gemeenteraadslid van Ankara’s Mamak, zei op 3 juni dat ze zich wilde uitspreken tegen corruptie, maar dat haar dit werd belet.

“Ik laat je alleen met je bende familieleden,” zei Yılmaz in een openbare verklaring gericht aan de burgemeester van Mamak, Murat Köse.

Yılmaz zei dat ze tijdens de gemeenteraadsvergadering van juni het woord wilde voeren over de corruptiezaak, maar dat Köse haar dat niet toestond.

“Ik heb corruptie in de gemeente gesignaleerd. Ik heb een rechtszaak aangespannen. Dit is de reden waarom ik uit de AK-partij stap waar ik negen jaar lid van was,” zei ze.

“Mijn recht om te spreken werd mij ontnomen,” voegde Yılmaz eraan toe.

Zeggend dat ze aanvankelijk de geruchten over corruptie niet in twijfel trok, merkte Yılmaz op dat ze in april 2020 actie ondernam en dat leidde ertoe dat ze gedwongen werd met verlof te gaan.

“Het is nu aan de rechterlijke macht om te kijken naar de onregelmatigheden en corruptie die ik heb gesignaleerd,” zei ze, eraan toevoegend dat ze in het proces werd onderworpen aan mobbing en fysiek geweld.

Ex-gemeenteraadslid Yılmaz zei ook dat Köse, burgemeester van Mamak (een district in Ankara),  een andere gemeentemedewerker verdedigde die “haar outfit in twijfel trok”.

Bron: Turkse media