Sedat Peker

Beweringen van een leider die nu in het buitenland is gevestigd, maken deel uit van een lopende operatie tegen Turkije en zijn opkomst in de regio, aldus de minister van Binnenlandse Zaken, die beweert dat hij het voorwerp van een dergelijke aanval is geworden vanwege zijn succes in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad.

“Er is een economische aanval op Turkije. Ze willen dat de Turkse economie krimpt en haar vermogen om te manoeuvreren verliest. Ik ben niet het onderwerp. Turkije is het onderwerp van een operatie,” zei minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu in een televisie-interview eind 24 mei.

Soylu antwoordde op de vragen over beweringen van Sedat Peker, een beruchte bendeleider die vermoedelijk in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft.

“Al deze beweringen en laster van een veroordeelde van de georganiseerde misdaad zijn onzin,” zei Soylu, die hem ervan beschuldigde de spreker te zijn van buitenlandse machten die Turkije aanvallen.

“Turkije is in Libië, Syrië, het oostelijke Middellandse Zeegebied en Nagorno-Karabach. Turkije heeft de vestiging van een terreurstaat in Noord-Syrië verhinderd. We hebben Turkije bijna gezuiverd van de terroristen,” zei hij.

Maffiabaas Sedat Peker tegen Soylu: ‘Ik ga je zondag ruïneren’

Oppositieleiders

Soylu bekritiseerde de oppositieleiders omdat zij de beweringen van Peker in aanmerking nemen en gebruiken voor politieke redenen: “Ze kennen mijn verleden. Ik zal mijn leven opgeven als ze mij beschuldigen van een relatie met de maffia of van het voeren van illegale zaken.”

Soylu zei dat de reden dat hij werd aangevallen het feit was dat hij een zeer succesvolle campagne tegen terrorisme en georganiseerde misdaad heeft gevoerd tijdens zijn mandaat als minister van Binnenlandse Zaken.

“Ik moest optreden tegen deze persoon omdat ik besefte dat er een vuil plan in scène was gezet,” voegde hij eraan toe.

Bron: Hürriyet