De Turkse minister van Handel, Ruhsar Pekcan, onthulde op woensdag 19 september een nieuw logo voor Turkse streekproducten.

“Onze burgers zullen door middel van labels, goederen kunnen onderscheiden die door onze mensen werden geproduceerd,” zei de minister tijdens een persvergadering in de hoofdstad Ankara. Pekcan voegde toe dat buitenlandse bedrijven die goederen produceren in Turkije, het logo ook op hun producten kunnen gebruiken.

“Goederen van buitenlandse bedrijven die geloven in de Turkse economie en zorgen voor werkgelegenheid, investeringen en productie, zullen worden beschouwd als streekproducten,” haalde ze aan. “Hun aanwezigheid in Turkije wordt fel gesteund,” benadrukte Pekcan.

Ze zei dat het ministerie het nodige zal doen om fabrikanten en consumenten te beschermen tegen bedrijven en instellingen die door middel van speculatie schade willen berokkenen.

Een onlangs geïntroduceerde regelgeving zegt dat alle goederen die in Turkije worden geproduceerd verplicht moeten worden gelabeld. Deze label moet aantonen dat de producten in Turkije werden geproduceerd. Dit bevordert de verkoop en de export van Turkse producten wat belangrijk is voor de economische stabiliteit van het land.

Hurriyet

O.A.