Eddy Debacker (46) en Vanessa Wagemans (43) komen al jaren naar Turkije. “Ook dit jaar hebben we zonder te twijfelen onze koffers gepakt. Het spreekt voor zich dat je terreur vandaag overal kan zien opduiken. Maar ik merk wel dat Turkije er alles aandoet om terreur te voorkomen”, vertelt Eddy.

“Er zijn nu heel wat mensen bij elkaar in de Turkse kuststad Kusadasi en we hebben geen seconde het gevoel gehad ‘er gaat nu iets gebeuren’. Ten opzichte van vorige jaren hebben wij qua sfeer en gezelligheid niks zien veranderen. We merken alleen dat het iets minder druk is dan anders. Voor ons maakt het niet zoveel uit, maar we vinden het wel erg voor de lokale handelaars die van het toerisme moeten leven.

‘hotels zijn kindvriendelijk’

“Turkije onderscheidt zich van andere landen op vlak van de verhouding prijs kwaliteit en er is veel meer aanbod voor kinderen zoals wateranimatie, glijbanen, kinderbegeleide avonden met animators en 24 uur vervoer van het hotel naar het centrum. Ze hebben hier in dit hotel aan alles gedacht. Hier lopen zelfs fotografen rond die onze leukste momenten vereeuwigen”, vertelt Eddy.

morele les’

Vorig jaar zijn we de Syrische vluchtelingen gaan bezoeken om onze kinderen een morele les te geven. Morgen gaan we met onze kinderen naar Efeze, dat moeten ze gezien hebben”, vertelt Vanessa.