Taskin Dasdan, uit Turkije, heeft onthuld hoe hij een klein fortuin heeft gekregen van Charles George Courtney nadat de Britse toerist elk jaar in zijn hotel verbleef

Een Turkse liftboy heeft onthuld hoe hij een klein fortuin heeft gekregen van een Britse gast in zijn hotel.

Charles George Courtney, uit Hastings, raakte bevriend met de piccolo Taskin Dasdan nadat hij elk jaar in het Korumar Hotel in de wijk Kusadasi in Aydin verbleef.

Na het overlijden van Charles eerder dit jaar kwam zijn familie tot hun verbijstering tot de ontdekking dat in zijn testament het grootste deel van zijn erfenis naar Taskin was gegaan.

Taskin vertelde de Turiz Majansi: “Hij behandelde ons alsof we deel uitmaakten van zijn eigen familie. Hij droeg zelfs bij aan de opvoeding van mijn kinderen…Natuurlijk waren we emotioneel.

Charles raakte bevriend met Taskin nadat hij elk jaar in Kusadasi verbleef

Taskin onthulde dat hij sinds 1990 als piccolo werkte en dat hij Charles, wiens leeftijd niet wordt vermeld, al vele jaren kende.

Hij zei dat de Brit elk jaar zijn vakantie doorbracht in het hotel waar hij Taskin ontmoette, die een talent had om het zijn gasten naar de zin te maken.

Hij zei dat hij altijd probeerde hem het gevoel te geven dat hij welkom was en deel uitmaakte van de familie, net zoals hij met alle gasten deed.

Taskin vertelde de Bayez Gazete: “In het hotel behandelen we iedereen gelijk, we behandelen ze als familie, niet als toeristen.

Hij voegde eraan toe dat hij al wist dat Charles vrijgevig was, omdat de oudere man hem op een gegeven moment wat geld had gegeven voor de opvoeding van zijn kinderen, waarvoor hij enorm dankbaar was geweest, hoewel hij nooit iets anders had verwacht.

Nadat Charles eerder dit jaar was overleden, was zijn familie stomverbaasd toen zij ontdekte dat in zijn testament het grootste deel van zijn erfenis naar Taskin was gegaan

Nadat Charles dit jaar op een niet nader genoemde datum was overleden, ontdekten zijn nabestaanden tot hun verrassing dat in zijn testament het grootste deel van zijn erfenis naar Taskin was gegaan.

De aanzienlijke som geld zou het leeuwendeel zijn van de nalatenschap van Charles.

Taskin hoorde voor het eerst over het fortuin toen het hotel werd benaderd door ambtenaren uit het Verenigd Koninkrijk die enkele personeelsleden wilden spreken.

Hij gaf toe dat hij geschokt was toen hem werd verteld: “We kregen een telefoontje uit Engeland nadat Charles was overleden met de mededeling dat hij ons een groot deel van zijn erfenis had nagelaten”.

In een gesprek met de lokale media zei Taskin dat het royale aanbod ook een aantal kleinere bedragen voor zijn collega’s in het hotel omvatte, en hij gaf toe dat hij en zij geen idee hadden dat ze in de rij stonden om iets te krijgen.

Het exacte bedrag dat de Britse man heeft nagelaten is niet bekendgemaakt, maar het zou genoeg zijn dat de Turkse man niet meer hoeft te werken.

Taskin zei echter dat hij zo van zijn baan hield dat hij van plan is te blijven werken.

Hij onthulde ook dat hij ongelooflijk dankbaar is voor het aanbod, maar dat hij van zijn baan houdt omdat het hem de kans geeft mensen van over de hele wereld te ontmoeten.

Taskin vertelde de Bayez Gazete dat Charles altijd in kamer 401 verbleef, die sindsdien bekend is geworden als ‘Charlie’s Room’ en het personeel in het hotel altijd zou herinneren aan de Brit die van gast tot lid van de familie was geworden.

Bron: MailO