De voorzitter van de grootste oppositiepartij (CHP) van Turkije, Kemal Kilicdaroglu, zal de demonstratie voor ‘Democratie en de Herdenking van de Martelaren’ op 7 augustus bijwonen.

De demonstratie zal plaatsvinden in Istanbul Yenikapi en wordt georganiseerd door het presidentschap. Kilicdaroglu accepteerde de uitnodiging van president Erdogan en zal de demonstratie in persoon bijwonen. Dat verklaarde zijn partij, de CHP, op vrijdag.

De leider van de CHP zei eerst dat hij niet persoonlijk aanwezig zou zijn maar een delegatie zou sturen naar de demonstratie om de slachtoffers van de mislukte couppoging te herdenken.

Nationale vastberadenheid kronen

Erdogan had ook MHP-leider Devlet Bahceli uitgenodigd samen met Kilicdaroglu en had hun gevraagd een speech te geven op de demonstratie. Bahceli verklaarde dat hij aanwezig zou zijn kort nadat premier Binali Yildirim hem uitnodigde via de telefoon.

Hij tweette op zijn account dat hij de demonstratie zou bijwonen op 7 augustus om ‘de nationale vastberadenheid van het volk op 15 juli te kronen’.

De grote demonstratie zal plaatsvinden op het Yenikapiplein in Istanbul op zondag en zowel president Erdogan als premier Yildirim zullen naar verwachtingen het volk toespreken.

Sabah