De muren van het Yenikapi Metrostation in Istanbul werden bedekt met foto’s van degenen die gestorven zijn tijdens de couppoging van 15 juli. 

Zo’n 247 mensen verloren hun leven over het hele land, ze werden slachtoffers van militairen die banden hebben met de Gulenistische Terreurorgansiatie (FETO). De regering heeft al verklaard dat de familie van de dodelijke slachtoffers uitkeringen krijgen van martelaren. De duizenden gewonden zullen ook uitkeringen kregen. De miljoenen die deelnamen aan de manifestatie op zondag konden de foto’s van de martelaren zien. Velen konden hun tranen niet tegenhouden.

resized_d8def-8a7b0143cppietrwiaamtlq1

De couppoging van 15 juli werd tegengehouden toen tienduizenden mensen op straat kwamen om de democratisch verkozen regering van Turkije te verdedigen. 239 mensen stierven tijdens de gebeurtenis en meer dan 2000 anderen raakten gewond.

Infiltratie

De Turkse regering zei dat de staatsgreep georganiseerd werd door aanhangers van  prediker Fethullah Gulen die in zelf opgelegde ballingschap in Amerika leeft. Gulenisten worden er een lange tijd van verdacht de Turkse staat  proberen in handen te krijgen door belangrijke instellingen, in het bijzonder het leger, de politiemachten en het gerecht, te infiltreren sinds 1980.

resized_84556-b38e5b89cppies2wyaami371 yenikapi-metro-istasyonunda-15-temmuz-sehitlerinin-fotograflari_9633_dhaphoto2

Sabah