Drie vrouwen trappen van Oostenrijk naar Turkse badplaats

Drie vrouwen, die hun reis vanuit Oostenrijk op de fiets begonnen, hebben eindelijk de Egeïsche provincie Aydın’s Kuşadası district bereikt na in 28 dagen meer dan 2.000 kilometer te hebben afgelegd.

Filiz Akıncı, een 27-jarige Turkse en in Wenen werkende onderwijzeres, besloot met haar Oostenrijkse vriendinnen Lisa Eibel en Andrea Maier op de fiets van Europa naar Turkije te reizen.

Nadat ze de Turkse grens waren gepasseerd, fietsten de drie vrienden tot nu toe door zes westelijke provincies en bereikten uiteindelijk Kuşadası, de geboortestad van Akıncı.

De groep nam pauzes tijdens hun uitdagende tocht en sloegen hun kamp op langs de kant van de weg en tussen de bomen.

Bij de ingang van de badplaats werden de vrouwen verwelkomd door familie en vrienden van Akıncı, die dit moment vereeuwigden door een foto te maken.

In een gesprek met verslaggevers zei Akıncı dat ze plotseling besloten om zo’n reis te ondernemen.

“Het was een beetje moeilijk toen we voor het eerst begonnen. Het is iets wat iedereen kan doen, maar je moet gewoon weten hoe je moet fietsen,” zei Akıncı, opmerkend dat ze alleen in Wenen een fiets gebruikt.

“Ze denken dat vrouwen zoiets niet kunnen. Daarom wilden we laten zien dat vrouwen het ook kunnen en dat we sterk zijn,” merkte ze op.

De avontuurlijke groep zei ook dat ze verbaasd waren over de gastvrijheid van de Turkse bevolking.

“Er waren velen die ons water brachten of hun huisdeuren voor ons openden om een douche te nemen,” voegde Akıncı eraan toe.

Serhan Akıncı, de vader van de jonge vrouw, zei ook dat hij trots was op zijn dochter voor deze reis.

Bron: Hürriyet