Turks president Erdogan en Amerikaans president Trump.

Van 21 tot 24 mei wordt in Washington DC en New York een reeks debatten gehouden met als titel: ‘Turks-Amerikaanse Relaties: zelfde oorsprong, nieuwe visie’.

 

Bedoeling is de mensen te informeren over het beleid en de standpunten van Turkije. Daartoe organiseren we een aantal debatten in de VS. Dat schrijft Fahrettin Altun, de communicatieadviseur van de president, op Twitter.

 

Altuns medewerkers zetten momenteel een driedaagse reeks debatten op poten van 21 tot 24 mei, overeenkomstig de visie van Turkije op effectieve globale diplomatie. De titel wordt: “Turks-Amerikaanse relaties: zelfde oorsprong, nieuwe visie”.

De lezingen gaan door in de Amerikaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers in Washington DC en in de Harvard Club in New York.

 

“Het debat dat we in DC organiseren, in de Amerikaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, is bijzonder, omdat een aantal leden van het Congres mee discussiëren. In ons debat in de Harvard Club in New York hebben we vertegenwoordigers van de academische wereld, politieke denktanks, het middenveld en de media te gast,” aldus Altun.

AA

S.V.R.